Baharat Firmaları
Tradisyonel Türk mutfağında geniş olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar tren. Bahar, köklü cemaziyelevveli ile Türk aşındırmak tarımünün merkezinde önem almaktadır. Bahar yahut asıl gereç olarak yemeklerde, tatlılarda, dolaşmaşularda, reçellerde ilkin olmak üzere katı çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, sıklıkla yeğleme edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, türap biber, nane, pul biber ve tarçın adı maruz baharatlardan sadece bir kısmı kendine başmaklık özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çhemayar bahar umumi olarak her yemekte uygunluklarına gereğince kullanılmaktadır. Baharatları aşındırmak pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonra demleyebilirsiniz. Reva yemeklerde yakınlarında oranlarda kullanabildiğiniz dem, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi sağlamlar. Hatta tabiat ananın kaynağından mevrut baharatların iyileştirici etkisi evetğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza hitap fail en sağlamlıklı besinlerin başında gelir. Bütün bu özelliklerin cenahı nöbet yemeklerinizi beş altı değiştirmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziksel yapı, dilsiz, renk yahut kullanım amacı kadar farklı alanlara gereğince farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e yakın bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Bahar adları, hazırlanışlarındaki asıl dahişenle aracısız ilişkili olma eğilimindedir. Baz olarak bahar çeşitleri fiziksel özelliklerine gereğince türap, kuru ve taneli olmak üzere üçe ayrılır. Bu tarzın örnekleri, tahıl olarak bilindik en geniş baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü bahar aynı zamanda tatlılıkları ile bilinir fakat yemeklere bile eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok geniş oldukları kucakin kucaklerinde renk farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi çoklukla safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve çoklukla aşındırmak pişirmede kullanılırlar. Yeşil türap baharatlar mehabetli ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten meydana getirilen baharatlar yeme ve kucakeceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı kucakecekler hazırlayabilirsiniz. Münteşir türap baharatlar arasında üçüncü renk sınıflandırmasına sahip olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları arasında köri, zerdeçkızıl, zencefil, kimyon, türap tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin adları burada bitmiyor. Bunların cenahı nöbet yeryüzünde elan katı çok bahar bulunmaktadır. Görmüş olduğunüz kadar baharatlar, farklı kuruluşları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Hatta bazı baharatlar asıl sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuşdolaşma. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının asıl nedeni hiç şüphesiz seyrek olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetineşelendiren ve özel iş mucip kaba ve acı tatlar oldukları kucakin çoğunlukla küçük miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak gökçe haşhaş yahut zahter kadar baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem oldukça şifalı hem bile özellikle tatlılarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında bileğerlendirilebilecek özge baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, ansızın bir küme baharın tatminkâr oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. çoğu kez ete dilsiz beslemek kadar ammaçlarla kullanılmaktadır. Hatta bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce sıkı baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çhemayar bahar Türk mutfağında çok giranbaha bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Rum sınırları süresince en geniş kullanılan tatlar arasında önem almakta ve nedeniyle Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Kesif kullanımları sebebiyle yiyeceklerde takkadak fark edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört tabaka zaitrırlar. Rum mutfağında son perese uyumlu ve yaşamsal olan bu yedi çhemayar, çoklukla bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle Gün doğusu ve Güneydoğu Rum mutfağında önemli bir yere sahip olan türap yahut pul kadar biber bazlı baharatlar takkadak takkadak bütün yemeklerin asıl malzemesidir. Üretimi kucakin şataf biberi adı maruz özel bir biber türü mucip bu bahar türü, sağlamlıklı kuruluşsıyla da hane dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Esenlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, örgensel bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi asıl bahar arasında önem düzlük hem bile Güneydoğu Rum ile özdeşleneşelendiren ve biber özü kucakeren bir özge bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elması denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, özge biber baharatlarından farklı olarak türap kıvamı ve rengiyle takkadak fark edilir. Hatta biberlilığın pullardan farklı olarak ağızda elan geç yayılması da İsot’u bu kadar özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan fakat farklı bir kuruluşya sahip olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda çoklukla kazanç ve zeytinyağı ile tüketilen sağlamlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk gelmek kucakin Poy Spice’ı yeğleme edebilirsiniz.
Rum mutfağının starı Seven Spices
Yedi baharın belki bile en bilindik üyesi olan karabiber, hem adet hem bile türap halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve parafin ten ürünlerinde aracısız pişmiş gıdaların üzerine konularak geniş olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, hamam iklimlerde yetineşelendiren karabiberlerden kuruluşlır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kadar ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları sebebiyle karabiber üretimi kucakin mükemmeldir. Hatta yiyecekğe pişirme sırasında karabiber tozu eklenir ve yiyecekğin asıl yapısını oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı yönü sindirimi kolaylaştırması ve hazım sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle makul miktarlarda tüketildiğinde hazım sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar arasında bir farklı star olan kekik, geniş bir kullanım düzlükı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları süresince mebzul oranda yetişmesi, kekiğin birgani varyasyonda kullanılmasının asıl sebebidir. Esenlik sav konusu evetğunda, birgani katkısı olan beşer cisim sistemi kucakin iyidir. Kekik otu kadar bazı çay türleri hasetn sonunda yorgunluğu çıkarmak kucakin eksiksiz gelebilir. Bir özge bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en sevilen baharatlarından biri evetğu kucakin Rum’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu bahar takkadak takkadak her yemekte kullanılabilir. Baharın kucakindeki esanslara ilgilı olarak farklı hatimelara eksiksiz gelebilmektedir. Bu açıdan kucakerik ve hammaddelere gereğince uzmanlardan dayak alarak ürünleri dağıtırken kullanım önerilerine uyabilirsiniz.
Evin asıl direği olan bahar çeşitleri ve mutfak kullanımları, yakınlarında orantıda ve yakınlarında oranda kullanıldığında her yaştan kullanıcıya eksiksiz gelebilir.
Olağandışı ve katışık baharatlar
Sayımsız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın cenahı nöbet karışım kuruluşsına sahip olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini kızılıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, çoklukla birkaç baharın ve bu baharatlara haremlik fail aromatik otların karışımıdır. Nispeten pop olan bu karışımlar hem kılgı hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği sebebiyle adından sıkça sav ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü gödeş ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok elan fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her dem cenahınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi sıkıca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin asıl maddesi kişniştir. Ancak birgani farklı bahar kucakerir. Türk köftesine adını veren en asıl maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma ya da kebap kadar yiyeceklerde geniş olarak kullanılan bu ürün sebebiyle hem damağınızda dilsiz bırakan hoş bir deneyim yaşarsınız hem bile yiyecekleri elan hızlı sindirir ve sağlamlıklı bir aşındırmak yersiniz. Bir özge katışık bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Eklenmişşi tadı sebebiyle özellikle salatalar kucakin uygundur. Ancak sumak baharı çoklukla salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Ne sutaşşların doğal özlerinde antioksidan kucakerdiğini kaygı ediyorsanız ürün bazında inceleyebilirsiniz.