Hava Tahminleri İle Hava Koşulları Arasındaki İlişki?
Hava durumu ölçümleri, çoklukla hava bilgisi istasyonları aracılığıyla yapılan ölçümlerdir. Bu istasyonlar, hava sıcaklığı, rüzgar güçı ve cepheü, rutubet nicelikı, hava edisyonncı, evetğış ölçüı ve türü kadar çeşitli hava koşullarını ölçmek bâtınin kullanılır.
Hava durumu ölçümleri çoklukla manuel veya otomatik yöntemlerle örgülır. Manuel ölçümler, hava bilgisi görevlileri aracılığıyla yapılan elle ölçümlerdir. Bu görevliler, çoklukla radyosondaları kullanarak, havanın yüksekliklerine bakılırsa suhunet, rutubet ve rüzgar güçı ölçümlerini yaparlar.
Otomatik ölçümler ise, çeşitli sensörler kullanarak yapılan ölçümlerdir. Bu sensörler, hava bilgisi istasyonlarına yerleştirilir ve makul aralıklarla hava koşullarını ölçerat. Bu ölçümler henüz azca maliyetli ve henüz çabukdır.
Hava durumu ölçümleri, hava bilgisi verilerinin toplanmasını ve analiz edilmesini katkısızlayarak, hava tahminleri ve abuhava bileğteamülikliği çaldatmaışmaları kadar biraşkın alanda kullanılır. Bu ölçümler, yevmi hava tahminleri, katıksız kıran ikazları ve öteki meteorolojik bilgilerin katkısızlanmasına yardımcı olur.
Hava bilgisi, hava ve abuhava olaylarının gözlemi, ölçümü, analizi ve tahmini kadar konularla ilgilenen bir bilgi dalıdır. Bu alanda çalışkanlık gösteren resmi kurumlar, ülkelerin kendi hükümetleri aracılığıyla yönetilir.
Biraşkın ülkede meteorolojik hizmetler, ulusal müdafaa bakanlıkları veya çmerhale bakanlıkları aracılığıyla yönetilir. Bu kurumlar, hava bilgisi istasyonlarına, peyk verilerine ve öteki kaynaklara ulaşım katkısızlayarak, hava tahminleri, abuhava modelleri ve öteki meteorolojik hizmetleri üretirler.
Millî Hava bilgisi Kurumları, Cihan Hava bilgisi Örgütü (WMO) adlı birleşmiş milletler kuruluşu aracılığıyla teşhisnmaktadır. WMO, cihan çapında meteorolojik hizmetleri koordine kılmak, hava durumu ve abuhava verilerinin standartlaştırılmasını uydurmak ve abuhava bileğteamülikliği ile alakadar tetkikatı özendirme kılmak kadar görevleri adına getirir.